Nemojte upotrebljavati plastične posude!

21:30



Svako od nas u svom domaćinstvu ima plastične posude koje koriste za mnoge stvari. Međutim, njihova upotreba i nije zdrava, pa u nastavku članka pročitajte zbog čega ne biste trebali koristiti plastiče posude.
Plastična jedinjenja koja se nalaze u plastičnim posudama uzrokuju mnoga oboljenja i zdravstvene probleme, pa je zbog toga bitno da ih ne koristite ni u kakvom obliku.
Kako su istraživanja pokazala da su plastične posude opasne za vaše zdravlje zbog svojih jedinjenja, mnoge kompanije su došle na ideju da izbace navodno toksične supstance i zamijene iz drugima, pa da napišu na ambalaži da nisu opasne za vaše zdravlje, ali budite sigurni da je to sve laž i da su one i dalje opasne.
Plastične posude mogu izazvati probleme reproduktivnog sistema i plodnosti, a također novija istraživanja su pokazala da toksini u plastičnim jedinjenima izazivaju deformitete kod novorođenčadi i poremećaje u razvoju.
Hemikalije koje sadrže plastične posude mogu dovesti do pojave masnih ćelija u vašem tijelu. Ako ne možete da se riješite viška kilograma bez obzira što jedete zdravo i što redovno vježbate možda su krive plastične posude koje svakodnevno koristite.

You Might Also Like

0 komentari