Kako da našminkate usne sa tehnikom OMBRE ?

01:30



Posebna tehnika za šminkanje usana, koja se preko noći proslavila je ombre tehnika.
Ombre na francuskom znači sjenčiti i rasprostranjena je u svijetu ljepote i mode.
Prije šminkanja usana, da bi vam ruž dobro stajao, morate imati njegovane i nježne usne.
Za to će vam biti potreban ovaj piling : Pomješajte malo šećera, cimeta i kašičicu maslinovog ulja i smjesu nanesite na usne.
Sačekajte dva do tri minuta, pa ih isperite mlakom vodom.Poslije pilinga nanesite balzam za usne ili bilo koju hranljivu kremu.
Onda ide šminkanje:
1. Olovka za usne
Uzmite svetliju boju olovke i nanesite je na cele usne, a zatim sa tamnijom obojite spoljne ivice usana ili potamnite centar usana – šta vam bolje izgleda. Zatim opet uzmite svetliju olovku kako biste izmešali boje i kako bi vidljiva ivica između boja nestala. Prstom ili četkicom za usne utapkajte boju, a za dodatni sjaj stavite sjaj za usne, ali budite pažljive sa stavljanjem da vam se boje ne bi skroz pomešale, a ombre efekat izgubio.
2.Ruž
Kao i u prvom postupku, svetliji ruž namažite kao bazu, preko celih usana, a ombre efekat napravite sa tamnijim ružem i četkicom za usne. Ako nemate četkicu za usne ili niste toliko spretni sa njom, nanesite i razmažite boje prstima. Sjaj stavite na usne za veći sjaj.
3. Ruž i olovka za usne
Ovo je možda najlakši način za pravljenje ombre efekta. Ruž nanesite preko celih usana, a ombre napravite koristeći tamniju olovku za usne – na ivice nanesite olovku. Zatim četkicom ili prstima razmažite boju i izjednačite prelaz između boja. Na kraju stavite sjaj.
Kako da našminkate usne sa tehnikom OMBRE1
Izvor:zenskimagazin.rs

You Might Also Like

0 komentari