POGLEDAJTE SVOJ JEZIK: Ovde navodimo 6 tipova koji otkrivaju sve vaše zdravstvene probleme

09:25



Kineska medicina je, između ostalog, bazirana na činjenici da stanje vašeg jezika ukazuje na sve bolesti organizma. Ako niste sigurni šta vam se događa sa jezikom, savetujemo vam da posetite otorinolaringologa. Pored toga, trebalo bi da znate bar nekoliko stanja jezika i koju poruku one mogu dati vašem telu.

Tanki beli površinski sloj, vidljivi tragovi zuba i nekoliko crvenih tačkica

Ovakav izgled jezika upućuje na nedostatak energije u telu koja uzrokuje umor, loš apetit i preterano znojenje. Ono se odražava i na raspoloženje, pa su takve osobe najčešće zabrinute i nervozne.
jezik
Foto: Srbija Danas

Pukotine na crvenoj površini jezika

Upućuju na gljivične infekcije u telu, praćene noćnim znojenjem, nesanicom i iritacijama.

Tanki žuti sloj na sredini okružen crvenim ostatkom površine jezika

Ovakav izgled jezika upućuje na probleme s probavom, dehidrataciju i kožne bolesti. Sve se to manifestuje i na psihu, pa su osobe takvog jezika obično promenljivog raspoloženja.
jezik
Foto: Srbija Danas

Masan žuto-beli sloj, otečene ivice jezika

Ovakav izgled upućuje na neuravnotežen rad probavnog sistema, te sklonost nakupljanju vode u organizmu. Osobe ovakvog stanja često se osećaju malaksalo i bezvoljno.
jezik
Foto: Srbija Danas

Crne tačkice na ljubičastoj površini


Upućuju na poteškoće rada kardiovaskularnog sistema, pa osoba može imati problema s proširenim venama, osećaj težine u nogama, glavobolju, bol u grudima i kožu bez sjaja.

Žuti sloj i crven vrh jezika

Ovo stanje otkriva kako je organizam izložen stalnom stresu koje uzrokuje nestabilno emocionalno stanje. Energija u telu se nakuplja u čvorovima koji uzrokuju upalne procese.
jezik

Copy: Srbijadanas.com

You Might Also Like

0 komentari