PET OSOBINA SOJE ZA KOJE NISTE ZNALI: Ovo su razlozi zbog kojih treba da uvedete ovu namirnicu u svoju ishranu

05:45



Ako želite da smšate, odmah uvedite soju u svoju ishranu
Ukoliko ste odlučili da u 2016. godini izgubite suvišne kilograme, soja mora da bude jedna od namirnica koje će se naći u vašem jelovniku. Niska kalorijska vrednost doprineće vašem planu u vezi sa smanjenjem telesne težine, a vaš organizam neće biti uskraćen za važne nutrijente koji su mu neophodni. Soja sadrži gotovo sve aminokiseline koje su prisutne u mesu, što će vam pomoći da razvijete i održite mišićnu masu, pa će vaši naporni treninzi imati smisla.
soja
Foto: Profimedia
Rešavanje zdravstvenih problema
Istraživanja o blagotvornosti soje uglavnom su proistekla na osnovu studija azijskih naroda, kojima je ova namirnica tradicionalno važan element ishrane. Ukoliko imate visok krvni pritisak, povišen holesterol ili trigliceride, ozbiljno razmislite o tome da soju uvrstite u svoju ishranu, jer je veliki broj istraživanja pokazao da pomaže u rešavanju navedenih zdravstvenih problema.
Takođe, veliki broj studija doveo je do zaključka da soja umanjuje mogućnost karcinoma, kao i da povoljno utiče na srce.
Soja i proizvodi od soje
Foto: Profimedia
Ublažava simptome menopauze
Ukoliko ste ušli u menopauzu, pratite iskustva azijskih žena i neka se soja nađe i u vašem tanjiru. Istraživanja su pokazala da u Aziji žene u menopauzi nemaju veliki broj simptoma sa kojima se suočavaju žene sa druge strane zemaljske kugle.
Spas za dijabetičare
Soja je izuzetno dobar izbor za dijabetičare, s obzirom da obezbeđuje dovoljnu količinu proetina, dok umanjuje apsorbciju ugljenih hidrata. Na taj način, osobe obolele od dijabetesa mogu da unesu neophodne proteine, bez ugrožavanja organizma šećerima.

You Might Also Like

0 komentari